6 Ocak 2011 Perşembe

Perşembe Tarifleri 8


bu sefer bir farklılık yapıp yemek tarifi paylaşıcam.aslında bu çoğu kişinin bildiği bir yemek ama ananemin tarifi.üstelik ananemin yaptığının tadı nedense çok daha güzel ama 1 gün dinlendikten sonra tadı baya hoş oluyor.birçok kişiye denetip onay aldım. :)

Ananemin Barbunya


öncelikle herkes farklı bir çeşit yapıyor bu yemeği.benim yaptığım sulu yemek gibi değil de biraz daha meze vari oluyor şimdiden söyleyeyim.

Malzemeler

  • yarım kilo ayıklanmış barbunya ya da konserve barbunya( konserve baya kolaylık sağlıyor ama tadı mükemmel olmuyor)
  • 1-2 kaşık sıvıyağ
  • 1 ya da daha az yemek kaşığı domates salçası
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 2-3 diş sarımsak1.5 tatlı kaşığı şeker ve tuz
  • üstüne süslemek için maydanoz

Hazırlanışı

önce barbunyalar haşlanır koyu renk suyundan kurtarılır.
ardından yağ kızdıktan sonra doğradığınız soğan ve sarımsakları pişirin. salçayı ekleyip iyice karıştırıp erittikten sonra havuçları da içine katın.havuçları renkleri değişene kadar pişirin.
havuçlarda piştikten sonra barbunyayı ekleyip tüm malzemeleri iyice birbirine karışacak kadar karıştırın.birbirine karışan malzemelere 1.5 tatlı kaşığı şeker ve tuzu ilave edip tekrar karıştırın.
kaynamış suyu barbunyalarla aynı hizzaya gelecek kadar koyun.
duruma göre göz kararı suyu hatta malzemeleri ekleyip azaltabilirsiniz.

afiyet olsun :)

1 yorum:

Marla dedi ki...

Immm çok severim barbunya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...